Bejelentkezés

Regisztrált felhasználóink termékeink dokumentációját közvetlenül elérhetik a Termékek menüpont alatt, és tájékoztatást kapnak aktualitásainkról hírlevélben.

Belépés / Regisztráció »

Dokumentumok

Letöltési lehetőség csak bejelentkezés után!

Katalógus:
Novoferm Docking Solutions rakodórendszerek, 2012

Letöltés | Megtekintés

[Novoferm Docking Solutions rakodórendszerek, 2012, 1. oldal]

Tartozékok (Rakodórendszerek)

NovoDocking rakodórendszerek

Tartozékok rakodóegységekhez

Jelzőlámpák

Jelzőlámpák

A jelzőlámpák tájékoztatják egyrészről a külső oldalon a gépkocsivezetőt, másrészről a belső oldalon a személyzetet, hogy a rakodóegység szabad-e, ill. készen áll-e a rakodás megkezdésére.

A leggyakrabban két lámpás (piros és zöld) jelzőberendezéseket szoktak használni.

A jelzőlámpák közül két típus van forgalomban: a standard izzólámpás és a LED-es kivitel. A LED lámpák beszerzési ára ugyan magasabb, de fenntartása lényegesen kedvezőbb, élettartama pedig hosszabb, mint a hagyományos izzóké. A LED lámpák fényereje szintén nagyobb, így a jelzés még napsütésben is jól látható. A jelzőberendezések funkciói a felhasználó igényei szerint alakíthatók ki.

 

Kerékékek

Kerékékek

A kerékékek biztosítják a járművet, hogy az stabilan álljon a rakodóegység előtt. A hagyományos kerékékek biztosítása azonban korlátozott.

Éppen ezért elektronikus kerékékek használatát javasoljuk, melyek összeköttetésben vannak a kapuval, ill. a rakodóhíddal. Csak akkor lehet megkezdeni a rakodást, ha az ék a kerék mögött a megfelelő pozícióban van.

A kerékékben elhelyezett érzékelő biztosítja az ék korrekt pozícióját. Érdemes a kerékéket jelzőlámpa berendezéssel összekötni, mely mind a gépkocsivezetőnek, mind a rakodószemélyzetnek információt nyújt a kamion helyzetéről.

 

Rakodótér világítás

Rakodótér világítás

A kamion ki- és berakodása közben a rakodótér akár olyan sötét is lehet, hogy az akadályozhatja az áru gyors és biztonságos mozgatását. A Novoferm erre a helyzetre is kínál megoldást: a raktárcsarnok felől egyszerűen és könnyen a nyílásba szerelhető reflektort, mely a mozgatható kar segítségével a rakodótér minden szegletét be tudja világítani.

A reflektor 2 db 24 V / 70 W-os halogén izzóból áll. A transzformátorház teljesen zárt, por és víz ellen védett. A reflektor műanyag borításán kézi fogantyú is található, a fényszóró tükör pedig nagy felület bevilágítására alkalmas.

 

Ráhajtósínek

Ráhajtósínek

A ráhajtást segítő sínek olyan segédeszközök, melyek a rámpához történő csatlakozás közbeni sérülések ellen védenek. Ezek általában horganyzott acélrudak, melyeket jobbról és balról a rámpa elé a földre rögzítenek. Segítségükkel a kamion a megfelelő ráhajtó pozícióba kerül. Ha a sofőr áthajtana rajtuk, az intő jel, hogy a jármű nincs a helyes állásban.

Az említett segédeszközök használatával a leggyakoribb sérülések kivédhetők. Egy tökéletes helyzetbe állított kamion a be- és kirakodást nagyban megkönnyíti.

 
 

Kapcsolódó dokumentumok

  • Katalógus: Novoferm Docking Solutions rakodórendszerek, 2012 - Letöltés | Online megtekintés
A dokumentumok letöltéséhez, kérjük jelentkezzen be! Ha korábban még nem regisztrált, akkor itt megteheti most!